Dla miłośników klasycznych frytek mamy zdrowszą wersję o niskiej zawartości węglowodanów. Można dodać jednego z naszych dressingów.
Od 1. fazy
Co będziesz potrzebować
1 porcja
- KetoMix dressing lub ketchup bez kalorii
- seler,
- sól,
- ulubione przyprawy przyprawy,
- olej
Sposób przygotowania
Selera obierz i pokrój na frytki. Następnie wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 1-2 minuty. Uwaga, seler nie powinien być miękki. Frytki odcedź. W misce polej frytki małą ilością oleju i posyp przyprawami, które lubisz. Wymieszaj. Wyłóż na blachę z papierem do pieczenia i równomiernie rozłóż. Piecz do uzyskania złotego koloru w 220 – 240 stopniach. Jako dodatek można użyć nasz ketchup lub dressing czosnkowy lub ziołowy.